Groen middelpunt

Het prachtige en gezellige Gemert ligt in de hoek Helmond, Eindhoven en ’s-Hertogenbosch. Deze centrale ligging maakt het dorp tot een fantastische plek om wonen, werken en recreëren te combineren. 

Het aan het Binderseind en de Nonnengang gelegen Klooster Nazareth ligt om de hoek van  het levendige dorpshart. Hier vindt u een zeer gevarieerd aanbod aan winkels en alle prima voorzieningen van Gemert. U bent bovendien in een oogwenk in het buitengebied voor heerlijke wandel- of fietstochten, tussen de landerijen, door de bossen en natuurlijk Nationaal Park De Groote Peel. Zowel per bus als met de auto heeft u uitstekende en directe verbindingen met de grote steden en snelwegen als de A67 en A59, voor uw werk, om te winkelen, om vrienden of familie te bezoeken of gewoon voor een heerlijke dag te ontspannen.

Een eigen park voor de deur

Het privilege van een eigen park, direct voor uw woning. In deze oase van rust ontmoeten bewoners en inwoners van Gemert elkaar en spelen kinderen heerlijk veilig buiten, ravotten en voetballen samen. Hier maakt u uw vaste ronde, joggend of wandelend met de hond en geniet u samen op een bankje van de warme stralen van de ondergaande zon. 

De kloostertuin is oorspronkelijk aangelegd in een kruisvorm.Volg de originele padenstructuur en neem even de tijd stil te staan bij het Mariagrotje. Net als de zusters eertijds. Even verderop bevindt zich het lijkenhuisje, een monumentje op zich. De calvarieberg, ooit een plek voor bezinning en verdieping, is ook nu nog prominent aanwezig. Uw parkbeleving wordt versterkt door de haagjes, de muziek­kiosk en het riviertje de Rips. In de ingetogen en historische binnenhof hangt nog steeds de sfeer van het oude kloosterpark. Hoor het ruisen van de monumentale bomen.